середа, 22 січня 2014 р.

Види скляного посуду для бару

Види скляного посуду для бару

Бармен зобов’язаний знати обсяг наявного в барі скляного посуду і стежити за тим, щоб він відповідав нормі відпуску напоїв, зазначеної в прейскуранті. У барі використовується, як правило, посуд з прозорого скла, без малюнків і не тонований. Таке скло дозволяє оцінити прозорість міцних спиртних напоїв, що є показником чистоти використаної води і правильно проведеної дистиляції. Практичніше мати посуд для бару з товстого скла з обтягуванням (потовщенням по краю келиха).
Для подачі холодних коктейлів скляний посуд треба охолодити, для гарячих - нагріти.
Для охолодження посуду можна:
- Використовувати холодильник, попередньо помістивши в нього запас найнеобхіднішого посуду.
- Безпосередньо перед застосуванням засипати в келихи лід (краще кришений, тому що він має велику площу зіткнення з келихом).
Нагрівати скляний посуд можна:
- Спеціальною спиртівкою.
- Паром з кавоварки (якщо дозволяє розмір кавоварки, то можна тримати спеціальний посуд безпосередньо на ній).
- Наповнивши келих гарячою водою на деякий час (Айріш кава, Шот).







Немає коментарів:

Дописати коментар