Види
скляного посуду для бару
Бармен зобов’язаний знати обсяг наявного в барі скляного посуду і стежити за тим, щоб він відповідав нормі відпуску напоїв, зазначеної в
прейскуранті. У барі використовується, як правило, посуд з прозорого скла, без
малюнків і не тонований. Таке скло дозволяє оцінити прозорість міцних спиртних
напоїв, що є показником чистоти використаної води і правильно проведеної
дистиляції. Практичніше мати посуд для бару з товстого скла з обтягуванням
(потовщенням по краю келиха).
Для
охолодження посуду можна:
- Використовувати холодильник,
попередньо помістивши в нього запас найнеобхіднішого посуду.
- Безпосередньо перед застосуванням
засипати в келихи лід (краще кришений, тому що він має велику площу зіткнення з
келихом).
Нагрівати скляний посуд можна:
- Спеціальною спиртівкою.
- Паром з кавоварки (якщо дозволяє розмір кавоварки, то можна тримати спеціальний посуд безпосередньо на ній).
- Наповнивши келих гарячою водою на деякий час (Айріш кава, Шот).
- Спеціальною спиртівкою.
- Паром з кавоварки (якщо дозволяє розмір кавоварки, то можна тримати спеціальний посуд безпосередньо на ній).
- Наповнивши келих гарячою водою на деякий час (Айріш кава, Шот).
Немає коментарів:
Дописати коментар